Autocamperen

Gasalarm / Narkosealarm

Gasarter

Klarhed i debatten om gasser og gasoverfald
Debatten omkring gasoverfald på ferierende i campingvogne og autocampere samt lastvognschauffører medfører en del uklarheder og misforståelser omkring hvilke gasarter der kan opdages af alarmerne - samt giftigheden af de enkelte gasser.
Læs her om de forskellige gasarter
http://www.trippletrack.dk/camping.asp?id=27728

læs også her noget omkring problemet med hvilke gasarter som kan bruges
http://www.conda.dk/narkose-gasalarmer.html

Gasalarmen:

Gasalarm som reagerer på: Butan, propan, Methan, Naturgas, bygas, dioxingas og alle brandgasser - Ideel til: Køkken, fyrrum, værksted, både, camping Til 12 eller 230 volt (adaptorer medfølger).

Vigtigt! Vær opmærksom på, hvor din CO alarm stammer fra!
Mange af de billigere CO alarmer stammer fra kinesiske producenter, som har et meget lemfældigt forhold til sikkerhedsstandarder og certificeringer. De påstår, at deres CO alarmer har den europæiske godkendelse EN50291:2001, selv om det ikke er korrekt. Til trods for, at alarmerne ikke er godkendt, stempler de alligevel CO alarmerne og emballagen med mærket EN50291:2001. Du har derfor ingen sikkerhed for, at alarmen virker.

Kilde; Hjemmesikring
 

Narkose-alarmen

Narkose-alarmen må ikke forveksles med en almindelig gasalarm
Narkosealarmens funktion består i at beskytte sig mod narkosegasser, (anæstesi gasser) når man skal overnatte i bilen.
Narkosealarmen er i stand til at opspore narkosegasser i luften FØR de virker bedøvende. Hvis der opspores narkosegasser lyder en høj sirene (85 db)
Narkoselalarmen er yderst følsom overfor alle kulbrinter med bedøvende virkning, men er ikke egnet til at spore naturgas, flaskegas, kulilte og andre lignende gasser.
Komplet sikkerhedspakke

Nogle alarmer kan dog bruges til begge typer gasarter.
Bla. NX-5 Security center.
Som er en komplet sikkerhedspakke, der advarer fx lastbilchauffører og campingfolket mod bl.a. narkosegasser, co2 og eksplosive gasser.
Alarmen NX-5 vækker de sovende – og skræmmer tyvene væk. NX-5 Security Center – er så effektiv, at den i en specialudgave er godkendt af Nato, og beskytter norske soldater i Afghanistan.
læs mere her http://trippletrack.dk/Camping.asp?id=27186
eller her http://www.campingferie.dk/h13_udstyr/s/nx5.asp

 

Alarmen som kan få dig til at sove roligt om natten. Det er desværre sådan at verden er blevet et knapt så trygt sted at leve i. At det skulle være nødvendigt at investere i den slags, er ærgerligt men måske værd at overveje, hvis man camperer ude i det fremmede.

Det kan et par, som er medlem af Club-AutoCam bekræfte. Parret blev bedøvet med gas, da de lå og sov på en godkendt overnatningsplads ved en døgnåben servicestation. Læs parrets brev HER

Nedenstående er uddrag fra informationsbrochureren, som venligst er stillet til rådighed af Vendelbo Vans i Tårs, tlf. 98962188.

Betjening:
Få minutter før man går til ro, sættes alarmen til, og afbrydes umiddelbar efter at man er stået op.


Yderligere alarmering:
Man kan supplere den indbyggede sirene med yderligere "støjkilder", bl.a. ekstra sirene, signallys, ventilatorer, biltelefon, lys osv. Hvis disse elementer forbruger mere en 1 ampere / 12 volt skal der monteres et ekstra relæ, som bliver styret af SOPO-ALARMEN.

For optimal funktion:
1. Bør kun anvendes i rum uden specielle skadelige stoffer f.eks. fortynder, terpentin, osv.

2. Bør ikke bruges sammen med varmeovne, hvor forbrændingsluften afgives til opholdsrummet.

3. Bør ikke anvendes samtidigt med at der laves mad.

4. Bør ikke bruges samtidig med at der er store alkoholmængder i luften. Hvis sovende personer i rummet udånder store koncentrationer af alkoholdampe (Ethyl) kan alarmen udløses.

ALARM

SECURITY