Autocamperen

Selvbygger. Går det?

Forholdsregler

Selvbygger. Går det?
Pengetransporteren er robust, postbilen er høj og gartnerens alukassebil har lige sider. Ja opfindsomheden er stor, når man selv vil i gang med opbygningen, og skal ud og finde en god bil. For bilen skal være god.

Husk at en bil til 15.000 kr. næppe er et pragteksemplar, og hvis man så derefter "hælder" for 40-50.000 kr. inventar inden for, er den helt gal. Bilens almindelige vedligeholdelsesomkostninger vil kvæle et stramt budget og helt ærligt: Hvem tør køre til den anden ende af Tyskland i en så slidt bil, som det uvilkårlig vil være. Der kan selvfølgelig "spares" en del afgiftskroner ved at køre på gule plader, men det er vi vist ikke mange der tør.

Regn med at registrere bilen lovligt, dvs. indhent en vurderingspris hos toldvæsenet læg værdien af inventaret inkl. arbejdsløn til og vupti: 60% af den samlede sum går til "skattefar".

Desuden er der bestemte regler omkring indretningen af bilen som skal overholdes, for at myndighederne vil godkende den som camper. (Se regler andet sted på dette websted)

Kan det betale sig?

Om det kan betale sig, selv at opbygge camperen afhænger af den enkelte, men hvis hænderne ikke "sidder rigtigt til den slags" skal man lade en fagmand udføre jobbet.

Der findes nogle specialfirmaer her i landet som er gode til den slags Husk at få en fast pris. Ofte har de pågældende firmaer færdige autocampere til salg. Disse er ofte opbygget på ikke helt nye biler, som gør at prisen kan holdes på et rimeligt niveau.

Forberedelse:

Hvis man selv går i gang er der mange ting man skal forberede både før og under opbygningen. Hvor køber man inventaret og hvad koster det?

Nogle autocamperforhandlere sælger også alle former for inventar: Vinduer, vandtanke, varmeapparater, vægbeklædning, møbler, køleskab osv. osv. Prøv at lave en liste over, hvad der skal bruges og få en fast pris og en bestemt rabatsats på "alt det løse".

I Tyskland findes firmaer som generelt er billigere med den slags, men ulempen er "det der med garantien og for nogle: sproget". Der er som regel langt, hvis der skal byttes.