Autocamperen

Lov om brug af sikkerhedsseler i autocamper:

Lov om brug af sikkerhedsseler i autocamper:

 

1 maj 2009 Kilde; FDM

Nu skal alle bruge sele. Med virkning fra 1. maj 2009 må der kun transporteres det antal personer i bilen, som der er sikkerhedsseler til.


Fra 1. maj skal der være sikkerheds-seler til alle ombordværende. Til børn under 135 cm højde skal der være en autostol eller selepude. Alle børn UNDER 15 år-, skal være spændt fast, ellers giver det et klip i kørekortet.


Det er slut med på lovlig vis at proppe masser af børn ind på bilens bagsæde. Nye regler fra 1. maj betyder, at der ikke må være flere personer i bilen, end der er sikkerhedsseler til.

Gælder også autocampere
Den nye regel om seler/sikkerhedsudstyr til alle gælder også for autocampere, men her er nogle gråzoner i reglerne. Sørg for sikkerheds skyld for, at også alle i autocamperen er behørigt fastspændt, som om det var en almindelig personbil.

I virkeligheden er det en gammel lov, som først træder i kraft nu. Allerede i 2006 indførte EU de nye regler, men Danmark valgte at udskyde indførelsen af EUs lovgivning, da man ønskede at give børnefamilierne tid til at anskaffe en større bil (selvfølgelig en autocamper) med lovlig plads til alle.