På ferievejen

-Nybegynder

At turde køre autocamper?


Efter at du har fået en hel masse vide af den velmenende udlejer om bilens funktionalitet kommer den virkelige prøve. Du har fået udleveret nøglen og er overladt til dig selv. Bilen føles kolossal stor og bred.
Læs mere!

At turde tale med udlændinge:

Lad være at gå i panik. Lær nogle enkelte gloser hjemmefra, tak - farvel - ja - nej og den slags. Pyt med hvordan det lyder, bare viljen er der. Og husk så at have en lille parlør i lommen. Den gør underværker.
Læs mere!
At turde køre i udlandet:


Glem myterne om at tyskerne kører hensynsløst og at der stadig findes svenskere som kører i venstre side af vejen. Vi lever i det 21. århundrede. Desuden er danskere som regel vellidte i andre lande.
Læs mere!

Bjergkørelse – tips og råd:


Er bjergkørelse kun for motorcykler, sportsvogne. . nej da, en autocamper kan da også. Kan en Bus kan du også, men du skal lige læse lidt om det

Tips om bjergkørelse

Børn i camperen:


At forberede ungerne på længden af turen er næsten umuligt men prøv alligevel. Hvor mange dage man skal sove i camperen, hvor langt uret skal frem før spisetid osv. Alligevel kommer spørgsmålet efter få timers kørsel: "Er vi der snart?" Børn Børn!

Tunneler:


En del af os "bryder sig egentlig ikke om dem." -tunnelerne. Læs om forholdsregler ved kørsel i lange tunneler. Klik igennem!

På ferievejen

-Overnatning

Hurtig overnatning i udlandet:

Efter en lang dags kørsel er man træt. Nu skal det være. Vi skal have sovet. De mange velegnede steder man er kørt forbi i løbet af dagen, hvor man kunne have overnattet, er på mystisk vis sluppet op. Hvad gør man? 

 
Fricamping ER lovlig:

Formanden for Club-AutoCam beretter:
Politiet siger at ingen kan forbyde os at sove i en lovlig indregistreret personbil, hvis vi overholder P. reglerne eller betaler P. afgift, vores biler er jo også personbiler indrettet til beboelse. Så vi skal bare lade være med at sætte løsøregenstande ud, når vi skal overnatte. Læs mere!

Campingrådet imod fri camping:

Campingrådet og nogle bestyrer for danske campingpladser kalder til kamp mod autocamperne og vil gå til justitsministeren for at stoppe piratcamping, som man kalder det.
Læs historien!

 
Forslag til autocamperpladser:

Vi forsøger her at komme med et konstruktivt bud på, hvordan flere autocamperfolk kan lokkes ind på autocamperpladserne, og til Danmark. I stort set alle byer/ havne, findes der en plads som egner sig. Også ved mange seværdigheder /turist steder vil der med fordel kunne laves en autocamperplads, eller et naturskønt sted

Hvordan skal en autocamperplads være!

Stellpladser:

Ordet “STELLPLATZ” er vel kendt af alle autocampere, der kører rundt i det meste af Europa syd for Danmark, men især i Tyskland og Frankrig er fænomenet udbredt.
Steellpladser!

   

På ferievejen

-ferie tips

Her ser du nogle ferie tips:

Som medlem af Dk-AautoCam i medlemsområdet er der rigtig mange ferie tips, idet vi har opbygget en database, hvor vi ligger vores ferie oplevelser ind til fælles afbenyttelse. 
  
Det koster 200 kr. om året at være medlem af dk-autocam, det er fra januar til januar, så resten af året nu er også 200 kr.

Demo klik på campere

Jeg vil gerne meldes  ind indmeldelse!  

 Demo
DEMO SIDER PRØV DET

Eventur jordomrejse:
Eventur er navnet på et af vores medlemmers jordomrejse, som de var på i 2001-2002 i deres første autocamper,

Deres side indeholder alt om hvordan de tog et år fri, og rejste i Autocamper, med Fly og Tog i Europa, Mellemøsten og Asien,

Fra fam. Hedegaard

Læs deres historie!


 

Ukraine:

En dansk autocamper-ejer, Jacob Schønberg, bosat i Ukraine, har tilbudt at være behjælpelig med at organisere ture i landet, hvortil der ikke kræves visum. Jacob garanterer, at man får en kanon tur til ganske små penge

Læs artiklen Ukranine som pfd

Nordkapp tur.:


En tur til Nordkapp står højt på mange menneskers ønskelister.
Jeg er ofte blevet spurgt om, hvad er der på Nordkapp ud over globussen og solen…….
Jeg håber med denne artikel, at vise at Nordkapp / Magerøya er meget andet end kun en globus og midnatssolen, at giver jer lyst til at opleve dette fantastiske sted.

Læs artiklen her som pdf eller html

 

Ferie i Tyskland og Frankrig.  april 2009.:


Ferie i Tyskland og Frankrig. Februar, marts, april 2009

Her er en 18 siders beskrivelse fra et af vores medlemmer

Den indeholder ikke kun om de landene og de oplevelser de har haft på turen, men også en hele del praktiks erfaring

Det er i pdf format lige til at printe ud eller som html

Ferie tur i nord europa

Beskrivelse af en tur ferie tur igennem  tur gennem Tyskland, det østlige Frankrig, Nordspanien, op gennem Vestfrankrig til Nordfrankrig og hjem gennem Belgien og Luxemburg.
Læs artiklen Rejse 2012
Skrevet af Lejf og Jytte 1712
Trondheim:


På en Nordkapp tur, eller måske bare på en tur til Norge, kan det stærkt anbefales at bruge en dag eller to i byen Tromdheim

Beskrivelse Trondheim.pdf


Byen http://www.trondheim.com/omtrondheim/

 

  Foråret 2014 til Grækenland

Endelig kom vi i foråret 2014 til Grækenland.
Det blev en spændende og anderledes tur, hvor vi kom tæt på grækerne og de forhold, de lever i.

Læs artiklen Forårstur 2014 Grækenland.pdf
 
Familie på farten:

Familie på Farten har de sidste 14 år kørt rundt i verden i sammenlagt 5 år. Familien består af Helge og Anne Grethe samt deres 3 sønner. Familien har virkelig brudt de grænser som er så svære at overskride. Resultatet er blevet en fantastisk vidende familie som igennem deres bøger og foredrag øser løs af de høstede frugter og tusindvis af oplevelser som de har fået helt ind på kroppen VED SELV AT VÆRE DER.

Det skæve tårn i Pisa:

Det skæve tårn i Pisa hælder nu "kun" 4 meter. Arbejdet med at stabilisere tårnet er afsluttet og tårnet er genåbnet for turister. Det er dog ikke kun tårnet der er interessant for os turister.
Læs mere! 

Hitlers "sommerhus":

Et oplagt feriemål som ligger i Tysklands sydøstlige hjørne kun 10 timers effektiv kørsel fra Padborg eller Puttgarden. Udsigten og området er formidabel. Se billederne.