På ferievejen

Kehlsteinhaus:

Kehlsteinhaus:

Tyskerne i Brechtesgaden holder lav profil vedr. huset, da man er bange for at det skal blive et kultsted for nynazister.
Der går endda rygter om at huset skal jævnes med jorden og i stedet bygges et nyt stort hotel. Dette har vi i dog ikke kunnet få bekræftet.

Kehlsteinhaus ligger i 1334 m højde med en formidabel udsigt og ca. 10 timers effektiv kørsel og 1100 km fra Padborg eller Puttgarden mod det sydøstlige hjørne af Tyskland.

Vandretur:

Vi kan anbefale at gå op af bjerget. Turen er pragtfuld og alligevel komfortabel, hvis man sætter pris på det. Ved bjergets vestlige fod er der parkeringsmulighed og vejen er asfalteret men spærret for trafik pga. den ringe bredde.

Turen tager (afhængig af formen) ca. 1,5 time, hvor man når op til den parkeringsplads, hvor busserne fra Brechtesgaden, der kører op af vejen fra østsiden vender. Der venter yderlige en stejl tur de sidste meter som foregår på en sti.

Det sidste stykke tager vel omkring ½ time. På det sidste stykke kan man også mod betaling benytte Hitlers luksuriøst indrettede elevator.

Kehlsteinhaus har nu fået sin egen hjemmeside: Klik her!