Ulovlig parkering?

Campingrådet angriber autocamperfolket:

Til kamp mod autocamperne:
Campingrådet og nogle bestyrer for danske campingpladser kalder til kamp mod autocamperne og vil gå til justitsministeren for at stoppe piratcamping, som man kalder det. Nu skulle man tro at direktøren for Campingrådet, Poul Fejer Christiansen skulle holde sig for god til, indirekte, at angribe en anden gruppe af sine egne medlemmer, Dansk Auto Camper Forening. Er der ikke en interessekonflikt der? Det er undertegnede ubegribeligt at Campingrådet tilsyneladende kun fokuserer på pengene og ikke sagligt vurderer hvad problemer der ellers kan være omkring fricamping, hvis der er problemer.

Snydt for millioner!
Argumenterne er tydelige nok: De formastelige autocamperfolk snyder de danske campingpladser for 25 mill. kr. og de tilsviner miljøet.

At campingpladserne bliver snydt er noget sludder. De har jo aldrig haft de penge, har aldrig kunnet indregne dem i deres budgetter osv. Men de kunne tjene flere penge, det er rigtigt men samfundsmæssigt set kan det vel være ligegyldigt om en turist lægger pengene på campingpladsen eller bruger lidt flere på turistattraktioner, indkøb m.v.

Billigere holdepladser!
Nogle campingpladsbestyrer føler sig til grin pga. autocamperfolkets adfærd op af deres pladser. Det er til at forstå men hvilken klynkeri. Nok er der nogle pladser der tilbyder overnatning for autocampere til en, for dem, favorabel pris på omkring 90 kr. men det er alt for meget for en holdeplads. Rigtig mange autocamperer har faciliteter som langt overstiger hvad campingpladsen kan tilbyde. Autocamperfolket har ikke brug for fine faciliteter men et sted at holde om natten og hvor bommen ikke er klappet ned kl. 21.00.

Hvis man i tæt tilknytning til campingpladsen rydder en mark som man alligevel får braklægningstilskud til og forlanger 30-50 kr. til vedligeholdelse af hegn o.l. skal man bare se miraklet: Camperne strømmer ind. Mange lystbådehavne, parkeringspladser ved attraktioner m.v. har en noget lignende ordning. De er fyldt med autocampere. Men de er også en torn i øjet på Campingrådet og man angriber her kommunerne for ulovlig campingvirksomhed. Og det er vel her sandheden er synlig. Det er pengene der er tornen, ikke miljøet. Hvad er der i vejen med de pladser?

Svin i naturen!
Miljømæssigt fremturer branchen med, at fricamping er en trussel mod naturen. Hvis den påstand er rigtig skal der ikke lyde flere kommentarer herfra, MEN VI TROR IKKE EN DØJT PÅ DEN PÅSTAND. Når nu Campingrådet er så god til at fremtrylle beløb på de manglende penge i branchens lommer kan de vel også fremtrylle tal og beviser for hvor meget fricamperne sviner og ødelægger i naturen. Saglige argumenter, forstås. Her i foreningen har vi aldrig set efterladenskaber der direkte kan henvise til autocamperfolk og fricamping. Tværtimod. Vi har mange eksempler på, at autocamperfolk har samlet andres efterladenskaber op for ikke at få skylden.

Naturen er for alle!
Nu kunne man få den tanke, at den del af campingbranchen som her er omtalt overhovedet ikke tænker i campinglivets egentlige grundtanke. Frihed i naturen under ansvar. At sidde sammen med sin nærmeste familie og se solen gå ned over havet eller opleve børnene gå på opdagelse i den underfundige verden, naturen nu engang er. Sådanne oplevelser er uden al tvivl uinteressante for Campingrådet og campingpladsejerne. Nej de vil have os alle brokket ind i en smal bås til en ublu pris hvor vi så skal tvangsindlægges til aflytning af naboens uinteressante skænderier, legale drukselskaber af fastliggere og ligegyldige samtaler om pladens mange stjerner.

Se DK-AutoCam´s konstruktive forslag til campingpladsejerne: Klik her!

websnedker Hans Jørgen Poulsen
DK-AutoCam

 

Det mener læserne:

Registreret som personbil:
Størsteparten af autocampere har en størrelse under 6 m, vor registreringsattest beskriver os som personbil "anvendelse" beboelse, altså er vi en personvogn og kan parkere (holde) alle steder, hvor der ikke er opsat forbudsskilte eller tidsbegrænsninger for parkering.
Læs brevet her!
Formanden for Club-AutoCam skriver:
Politiet siger at ingen kan forbyde os at sove i en lovlig indregistreret personbil, hvis vi overholder P-reglerne eller betaler P-afgift, vores biler er jo også personbiler indrettet til beboelse. Så vi skal bare lade være med at sætte løsøregenstande ud, når vi skal overnatte.
Læs brevet her!
Verner Bjørn og Helle skriver:
Lystbådenes opbevaringspladser står oftest tomme om sommeren. Brug dem. Udbudet ville mindst blive på størrelse med DCU`s pladser.
Læs brevet her!
En forhandler og udlejer skriver:
Autocamperfolket og også nogle campingvognfolk, er et frit folkefærd som ønsker at nyde naturen, ikke skade den.
Læs brevet her!
Ole Koch skriver:
Bare det at holde på en plads uden strøm og uden brug af toilet og bad til 175,- kr. (på en campingplads) er grådighed så  det klodser.
Læs brevet her!
Børge Holm skriver:
Kan man ikke levere en vare, som kunderne tager godt nok i mod, så er det på ingen måde kundernes skyld men udelukkende konceptet der er forkert.
Læs brevet her!
Niels Kristensen skriver:
De campingpladser vi har besøgt har ikke haft noget at tilbyde som vi ikke har i vognen i forvejen så hvad i alverden er det vi skal betale for?
Læs brevet her!
Robert Følbæk skriver:
De mennesker der ejer Campingpladserne, har i Danmark en forholdsvis kort periode hver år til at få forrentet deres ofte store investering.
Læs brevet her!