På ferievejen

Hurtig overnatning og langtidsparkering i udlandet.

Hvor kan man holde i længere tid?

Et stort spørgsmål med masser af svar. Går turen nordpå er der fri parkering næsten overalt i naturen. Sydpå er der ikke helt så nemt. Der er ingen lande der officielt accepterer langtidsparkering. Dog er det ikke alle lande der håndhæver loven lige strengt, så det må bero på ens egen samvittighed hvad man vælger.

En mening med loven.
Det er dog sjældent at lovbruddet resulterer i en bøde, men en advarsel kan sagtens forekomme, selv om det kan være svært for betjenten at afgøre hvornår det er en langtidsparkering.

Man skal også huske på at loven også er lavet for at beskytte campisten mod overfald og andre ubehageligheder.

Ind på campingpladsen.
I de fleste tilfælde vil det være mest hensigtsmæssigt at køre ind på en campingplads. For en kort overnatning behøver pladsen absolut ikke være fyldt med alverdens stjerner, det er oftest de små pladser som animerer mest til stilfærdig hygge.

Campingpladsen er også klart at foretrække, hvis man har små børn ombord eller hvis man er til lange vandreture i bjerg og skov. Det er ikke sjovt at man på tilbagevejen fra en lang vandretur ser sit elskede køretøj køre den modsatte vej med en "fremmed" chauffør bag rattet.

Kontakte ejeren.
En tredje mulighed er at alliere sig med den, der ejer den skønne plet, hvor man forfærdelig gerne vil blive et par dage inden turen går videre. Det kan der ofte komme meget godt ud af; mange vil kunne berette om grænseløs gæstfrihed hos ejeren af matrikelnummeret.

Hurtig overnatning:

Vi ved det godt. Det kan være farligt.
Efter en lang dags kørsel er man træt. Nu skal det være. Vi skal have sovet. De mange velegnede steder man er kørt forbi i løbet af dagen, hvor man kunne have overnattet, er på mystisk vis sluppet op. Hvad gør man? Kører ind på den første parkeringsplads man kommer til efter at beslutningen om et nattestop er taget?

Lad være med at holde et sted hvor der ingen andre er. Hvorfor udsætte sig selv og sin familie for en fare SOM ER TIL STEDE.
Kør ind på en campingplads eller en parkeringsplads hvor der holder mange lastbiler, og gerne en døgnåben benzinstation eller, hvis det absolut skal være, langt ud på landet i et øde område ved en skov eller på landmandens mark (efter at have spurgt om lov, selvfølgelig.)

Endelig er der også den mulighed at søge ind på de steder hvor vi autocamperfolk er velkomne for en hurtig overnatning.  Køb bogen Bordatlas på denne adresse: www.reisemobil-international.de/bordatlas/  En del steder er det helt gratis, andre ser gerne at man nyder et enkelt måltid mad på den evt. tilhørende restaurant.