Før afgang

At turde køre autocamper:

Et skrummel at køre med.

Mange mennesker har prøvet eller er vant til at køre i varebil eller lastbil. De kan godt springe denne side over. Siden er tilegnet de mennesker som aldrig har kørt andet end personbil.

Nøglen udleveres.

Efter at du har fået en hel masse vide af den velmenende udlejer om bilens funktionalitet kommer den virkelige prøve. Du har fået udleveret nøglen og er overladt til dig selv. Bilen føles kolossal stor og bred når man får sig anbragt i sædet. (I hvert fald de intrigerede og alkovemodellerne.)

  • Kør forsigtigt hen til et i forvejen udvalgt øde sted hvor du kan afprøve bilens manøvreringsegenskaber og fylde.

  • Kør hen langs rabatten eller kanten i højre side og stop når du mener at hjulene strejfer kanten. Gå ud og konstater at der faktisk er langt endnu ud til kanten. Gentag øvelsen indtil afstanden stemmer. Bemærk det punkt eller sted ved forruden der flugter rabatten når du sidder i normal kørestilling.

  • Find en mur eller andet og kør bilens venstre og bagefter højre side rimelig tæt på. Sandsynligvis vil du forbavses over hvor tæt du egentlig kan komme på uden problemer.

Om at bakke

Nu har du konstateret at bilen trods alt ikke var SÅ STOR. 

  • Prøv herefter at bakke rundt om et hjørne fortrinsvis i højre side. OG BRUG SIDESPEJLENE. Efterhånden lærer du at afstandsbedømme og derved flugte ret præcist.

  • I øvrigt bør man generelt ikke bakke mere end højst nødvendigt pga. fare for at overse bagvedgående / kørende.

  • Undersøg hele camperen ud- og indvendig for at blive fulgt fortrolig med bilen og dens indretning. Hvor er reservehjulet, donkraften, batterierne osv.

  • Kik ned til motoren imens den er i gang for at vænne dig til lyden og konstanter hvor vand, olie bremsevæske og sprinklervæske checkes og påfyldes.

Det var det.

Nu har du konstateret at bilen i hovedtrækkene fungerer som personbilen derhjemme, (selvfølgelig bortset fra autocamperdelen) og nu er det kun rutinen der gør køreturen til en afslappende og god ferie.

-altså: Lad jer ikke afholde fra at få en oplevelsesrig tur pga. bilens størrelse.