Før afgang

Børn i autocamperen:

-Så hold da mund, barn:

Hånden på hjertet. Hvem har ikke i en stresset situation haft en lignende bemærkning "oppe at vende".

At forberede ungerne på længden af turen er næsten umuligt men prøv alligevel. Hvor mange dage man skal sove i camperen, hvor langt uret skal frem før spisetid osv. Generelt er det dog ikke noget problem for autocamperfolk "med børn i bilen". Sammenlignet med alle andre mobile ferieformer har børnene oceaner af plads. Men selvfølgelig skal børnene sidde i sikkerhedssele. Andet vil være halsløs gerning. Husk at slippe dem løs straks der er mulighed for det. (Ved lange køer, på servicestationer m.v.)

I øvrigt er det kun det første døgn at ungerne (og vi andre med) er rastløse. De har en forbavsende evne til hurtigt at acceptere "det mobile hjem" som stedet hvor de bor og er trygge ved.

Rigelig med legetøj:

Omfanget af legetøj og aktiveringsting vil selvfølgelig bero på børnenes alder, men medtag endelig rigelig af stillesiddende beskæftigelsesemner. Forbruget er enormt. Prøv at udlevere en ration en gang imellem, i stedet for at de svælger i hele materialet den første dag. De vil typisk efter 2-3 timer påstå at de har været det hele igennem.

Husk, ikke at have løse genstande liggende på hylder og andre steder. Hav kun de ting fremme under kørslen som der er brug for. En diskman kan få katastrofale følger hvis uheldet er ude.