Før afgang

Planlægning

Den praktiske planlægning af turen er nem!
Umiddelbart ja, når vi snakker om den praktiske del. I forhold til andre ferierende er det forbavsende nemt. Vi skal ikke nødvendigvis planlægge efter at være fremme ved en campingplads, pensionat, hotel e.l. på et bestemt tidspunkt.

Start med at kikke rundt her på siderne, vi har samlet nogle af de vigtigste oplysninger, som der skal huskes på inden ferien.

Start den praktiske del i meget god tid, 2-3 mrd. før ferien. Da nogle papir og dokumenter tager tid at fremskaffe.

Start med at tjekke op på, hvad I får brug for af dokumenter /papir til turen. Er der nogle lokale love som har betydning (miljøzoner) Dækker forsikringer – sygeforsikring – ansvarsforsikring m.m.

Hver her især opmærksom at det offentlige sygeforsikring, ikke dækker hjemtransport, kun i begrænset omfang i Skandinavien.

Vær også opmærksom på: Der er særlige regler for kroniske eller eksisterende sygdomme, (læs mere under rejsepapir)
Skal der dyr med på ferien: Husk papir dertil.

Lav en liste (print evt. huskeliste andetsteds her på siderne ud)

Husk også at få camperen klargjort inden ferien.


Hvis der er børn med, kan det være en god ide, at købe en ferie gave, som de først får når I starter med at køre, denne kan beskæftige dem lidt på de lange strækninger, derved følges turen ikke så lang.
 
Hvor går turen hen.:
Et herligt spørgsmål som kan få selv den mest harmoniske familie til at udkæmpe et verbalt slagsmål, med mindre der findes en selvbestaltet diktator i familien.

Kog ønskerne ned til de steder som alle til nød kan acceptere og træk evt. lod.

Klarlæg dog først alle facts, f.eks. økonomien - max. afstand fra Danmark -


økonomien - max. afstand fra Danmark - antal feriedage, tænk på: at hvis man kun har 7 dage til rådighed, er det fjollet at flakke rundt på må og få, for derefter kun at have 1 eller 2 dage til rådighed på bestemmelsesstedet.
Når beslutningen er taget.
Når destinationen er klarlagt, gælder det om at få fat i en masse materiale, der handler om det man interesserer sig for.
Her er internettet et godt sted at starte. Der findes mange gode internetsider med mange oplysninger, så det er kun at søge derud af. Aflæg evt. et besøg på biblioteket eller hos boghandlen, her findes der også en masse udmærkede bøger og guider. Som kan suppler det fra internettet.
Find de seværdigheder /steder frem som er vigtige og prioriter dem højest. Find dernæst "det som også kunne være spændende," og marker stederne ind på GPSén eller det til lejligheden nyindkøbte kort. På mange internet sider kan der også printes et kort ud over stedet / området
Selv om det viser sig, at man på turen ikke når halvdelen af stederne, så fortvivl ikke, det er kun positivt.
- Det nås måske på den næste ferie

- Det nås måske på den næste ferie          

Direkte mod ferieområdet:

Husk at ferien starter nå I kører hjemmefra –og ikke først når I kommer frem.
Vejen går direkte til ferieområdet!!!!
Vi skal bare følge 7éren til den der by med det sære navn, hvorefter vi skal dreje til højre 2 gange; -så er vi der! Enkelt og let! Sådan er virkeligheden bare ikke. Heldigvis.
Kun hos børn: Da min dengang 4 årig datter blev spurgt, om hun nu også troede at vi kunne finde ned til campingpladsen igen i Italien? svarede hun; Okja vi kører bare lige ud, indtil vi er ved bommen, så drejer vi ind, også er vi i Italien.

Tænk på hvor mange dage der er til rådighed. Uanset hvor mange feriedage man har til rådighed så kør målrettet efter bestemmelsesområdet.

Man kan altid besøge de interessante steder som ligger tæt ved, på de ture hvor man kun har få dage til disposition. F.eks. vil en tur til Portugal være inden for rækkevidde på en 3-ugers ferie, hvis man "ta`r det store træk" og kører derned på 4 dage (750 km / dag i gennemsnit)

Hvorimod en Nordkapp tur: her er Nordkapp ikke feriestedet. Men højdepunktet på turen., så her køres der ikke målrettet efter stedet. Her er selve turen = ferien. Så her er det fjollet ikke at flakke rundt, og se og opleve naturen – seværdighederne, der er på vejen der op og hjem.

Planlæg hjemmefra hvordan turen afvikles. Fortvivl ikke hvis den ikke overholdes – Der skal være god plads til det spontane under vejs. Som kan blive de bedste oplevelser på hele ferien. Det er netop der for, at vi har valgt at køre i en autocamper, for at vi kan gøre de spontane ting undervejs.

 

Om du er et A- eller B-menneske er i denne forbindelse ligegyldigt. Kør kun når du er oplagt. Undgå at planlægge turen for stift hjemmefra.

Husk at ferien startede da I kørte hjemmefra – og ikke først når I kommer til bestemmelsesstedet
Hvem af os har ikke planlagt at køre mindst 500 km. den første dag for så at opdage at øjenlågene bliver tunge efter de første 2-300 km. Stop omgående, kør ind på en rasteplads og tag en lur på et par timer. Det gør underværker. Foruden at man bliver frisk igen, "sniger" rejsemiljøet sig ind på èn og de spændinger som man måske var fyldt med ved afgangen er væk.
 
Mange er mest til aften-/natkørsel. Her skal man være opmærksom på, at man så også "mister" udsigten og dermed glæden ved at se omgivelserne ændre sig; også selv om man kører på motorvej.

En umiddelbar kæmpefordel ved natkørsel er selvfølgelig den væsentlig mindre trafikmængde. Kører man om dagen så hold pause når folk kører til og fra arbejde. Dvs. kør først efter kl. 9 og hold pause fra ca. 16.00 til 19.00, alt afhængig af den lokale arbejdstid