Før afgang

Det blå parkeringskort  (information på denne side er ikke rigtigt mere bliver revideret (27-feb-2014)

Det blå parkeringskort:

PARKERINGSKORT.

Det gamle blå skilt med teksten "Invalidevogn" er stadig fuldt gyldigt i Danmark. Men siden 1. januar 2001, Har ansøgere fået tildelt et parkeringskort i plast. Der er foto og underskrift på kortets bagside.

Det nye kort er udarbejdet efter fælles EU-retningslinjer og har gyldighed i hele EU. Du kan altså med kortet i ruden parkere på handicap-pladserne overalt i Europa. Det kan man ikke med det blå skilt.

Kortets er personligt og skal følge ejeren, men kan til gengæld anvendes i enhver bil. Det gamle blå skilt blev derimod udstedt til én bestemt bil og det må stadig ikke anvendes i andre biler.

Du kan få byttet dit blå skilt til et parkeringskort.

Send en mail til service@handicap.dk  og oplys navn, adresse og bevillingsskrivelsens journalnummer eller cpr-nummer. Du får derefter tilsendt en formular, hvor der skal påsættes foto og underskrift.

Læs her om betingelserne for at få tildelt kortet: http://www.handicap.dk/ibs/parkeringskort/index_html/view?searchterm=invalideskilt

kilde: http://www.handicap-camping.dk/ 28-04-2009

Som er en god side med mange gode oplysninger om Handicap-camping
 

Rabat på betalingsveje
Med ”Det Blå Parkeringskort” er det billigere at køre på Betalingsmotorvejene i Europa

Du skal blot vise kortet ved betalingslugen, og du kommer ofte frem til ca. halv pris. Der er mange penge at spare på en rejse, gennem de forskellige lande


Universalnøgle til handicaptoiletter:

Vidste du at:
Du kan erhverve en universalnøgle til handicaptoiletter i Tyskland, Østrig og Schweiz, en såkaldt Europanøgle eller Euro-nøgle:

Har du behov for at kunne benytte handicaptoiletterne på store rastepladser i Tyskland, Østrig og Schweiz, kan du kontakte Invalideorganisationernes Bruger Service IBS og købe en Europanøgle.

Europanøglen kan bruges i både Tyskland, Østrig og Schweiz. Organisationen sender nøglen og en liste over, hvor den kan bruges, sammen med et girokort. Kontakt:

Invalideorganisationernes Bruger Service IBS
Kløverprisvej 10 B
2650 Hvidovre
tlf. 36 75 17 93 mellem kl. 10-12 eller mail til: service@handicap.dk www.handicap.dk/ibs